tisdag 4 januari 2022

Löften om ett Gott Nytt År

En vit jul och ett grönt nyår har passerat. Det var länge sedan vi hade en vit jul och visserligen var snötäcket bara några centimeter tjockt men det gjorde julen lite extra ljus och stämningsfull. Sen smälte den bort i samma veva som det var dags att tänka på nyårsfirandet.
Några dagar innan jul kom lite snö. Under julaftons morgon hade det fyllts på med lite till.
Trädgården och jag har vintervila och dagarna under jul och nyårshelgen har varvats med pusselläggande och promenader. Finns gott om vackra platser i närheten och då och då åker kameran fram.
Förmiddagssol i en närliggande vik på annandag jul.
Turerna i trädgården är sällsynta och mer drivna av att fåglarna behöver mat än att jag har något större utbyte av dem. De senaste åren har jag blivit alldeles för bortskämd med att kunna gräva även under vintern och den frusna marken i år gör mig lite rastlös och otålig. Trädgårdsturerna blir korta. 

Men idag sken solen och dagens promenad avslutades med en kortare tur genom "lunden bakom berget". Där kan man se löften om en fin kommande säsong och att växterna står redo för våren.

En av många dvärgcyklamen som är redo att börja blomma och tuffa små fröplantor som täcker marken i närheten av de gamla plantorna.

Frösått gaffelolvon som blivit nästan lika högt som jag, röda knoppar på azalean 'Irene Koster', ludna dito på magnolian 'Yellow Bird' och hybridkejsarolvonet 'Dawn' som kommer slå ut inom kort.
I väntan på våren ska jag förhoppningsvis bli klar med pusslet och så småningom så lite frön som behöver stratifieras utomhus. Dessutom tänkte jag hämta lite inspiration till kommande trädgårdsprojekt i några nya böcker som tomten kom med. 

Länkar till TrädgårdsFägring och önskar en god fortsättning på det nya året.


Allt gott!

9 kommentarer:

  1. Hej Ulrika,

    Så vakre bilder du byr på i dag, og det med viken var veldig fint. Det er så hyggelig å se bilder av dine små cyclamen som blomstrer alt nå. Her er det bare is, snø og kulde som regjerer, men jeg har cyclamen frøplanter som blomstrer nede i kjelleren. Det er da en fin erstatning ;)
    Ønsker deg et godt nytt(hage)år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marit,

      Ja det finns mycket vackert i omgivningarna här och jag försöker komma ut en tur varje dag. Visst är blommande cyklamenfröplantor inomhus en bra ersättning!

      Tack detsamma! Ha det gott! Ulrika

      Radera
  2. Hej Ulrika!
    Det ser härligt ut med knoppar på träd och buskar. Är inte mycket i trädgården heller, men nu måste jag ut och spana efter knoppar på min lilla magnolia. Syrenen hade fina redan för ett tag sedan. Söt cyklamen och en massa små nykomlingar. Har inte startat frösådderna ännu, men hade tänkt vara tidigt ute med några perenner.
    God fortsättning på 2022!
    Kram Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marika,

      Ja en hel del knoppar är riktigt fina och det känns som om det blir ett bra "blomår" i år, om inte vintern har andra planer. En blomsterkornell som aldrig blommat har en hel del knoppar som jag håller tummarna för.
      Första frösådderna har gjorts och ställts ut i kylan men resten tänkte jag vänta med ett tag.

      Detsamma :) Kram Ulrika

      Radera
  3. Ja, sikke dejlige vår-tegn i din have. Fine billeder af de 'pakker' der venter på at blive åbnet i den kolde tid! Her fik vi også hvid jul og det var en god oplevelse, men nu venter man bare på lyset tager til og giver os inspiration til nye projekter.

    Hilsner fra Ulla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulla,

      Ja knopparna lovar gott för kommande säsong om bara vintern inte blir för kall. Visst väntar man på ljuset och det börjar klia i fingrarna när man tänker på saker man vill göra i trädgården.

      Allt gott! Ulrika

      Radera
  4. God fortsättning på 2022! Låter som en skön och vilsam ledighet. Dina cyklamen lovar gott inför den här säsongen.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Detsamma :) Ja, det har varit skönt. Tror att året kommer bjuda på en hel del fin blomning om man ser till vad som ligger i startgroparna.

      Kram Ulrika

      Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Våren pausar

  Efter en påsk med lite högre temperaturer och stundtals vackert vårväder väntar några dagar med vinter igen. På påskafton satt vi i vårsol...