söndag 23 maj 2021

Sköna maj

när trädgården verkligen vaknar till liv och exploderar. Överallt ser man något nytt och blir förälskad.

Omständigheter gjorde att jag inte kunde vara i trädgården under lite drygt en vecka. Under den tiden hann trädgården få både regn och sol på sig och den "första" promenaden var nästan magisk. Nu har jag hunnit ta några fler promenader och även om det är svårt att fånga stämningar på bild kommer ett litet axplock från de senaste dagarna.  

Nyvaknat med fina skiftningar.

Entrén till lunden bakom berget.

Den japanska buskroslingens nytillväxt är väldigt vacker.

Sittplatsen i den mer vilda delen av trädgården.

Rosenrips 'Koja' skymtar en bit bort i lunden på tomten nedre del.

Stigen mellan slänten och lunden, med en stenmur som sakta växer fram beroende av tillgång på sten.

En blick bakåt visar lite av lundens skiftningar.

Vy från lundens framkant, bort mot dammen och pergolan.

Skir grönska vid dammen.

Krukor med dahlior som ska sättas ner i jorden framför den inhägnade köksträdgården. Lovar gott inför sensommarens blomning.

Ett litet bestånd av tulpaner bredvid en av katsurorna. Grannens tomt skymtar genom häcken.

Vackra färger längs gången bakom bastun.

En blick tillbaka på väg upp mot huset.

Det var ett litet smakprov från trädgården så här i senare delen av maj. Nu väntar en fantastisk månad när mycket kommer sätta igång och blomma i trädgården. Fler bilder kommer.

Allt gott!

10 kommentarer:

 1. Hej Ulrika,

  Så friskt og grønt det er i hagen din nå. Alt regnet har jo gjort hagen veldig frodig nå.
  Stien du lager med stein ser så fin ut. Her er det ikke stein å finne i det hele tatt, så all stein jeg har her har jeg kjøpt. Her er det bare leire :)
  Flotte oversiktsbilder fra hagen din.

  Ha det godt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marit,

   Ja nu har det verkligen börjat växa på alla bredder. Stenmuren kommer bli låg och lång, säkert 35 meter. Stenen kommer från ett projekt vi gör i vår källare så när vi hinner jobba med det så får jag fler stenar till muren. Praktiskt men det tar tid.

   Tack. Ha det gott. Ulrika

   Radera
 2. Hej Ulrika!
  Du har en vacker naturtomt, ser fint ut med alla träd och buskar. Din stenmur är riktigt snygg. Det blir fint med alla dahliorna. Mina har inte så mycket grönt ännu, men det kommer. Det är så grönt och fint nu.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marika,

   Ja jag är mycket glad över de naturliga delarna på tomten som jag kan rensa och forma som jag vill. Nästan direkt man planterar något så ser det ut som om det alltid varit så. Stenmuren kommer bli fin men tar tid att göra klar. Nästan bedövande vackert nu.

   Ha det gott! Ulrika

   Radera
 3. Oppvåkningen av hagen er et eventyr! Ha det godt,
  /Irene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det, som ändrar sig varje dag!

   Allt gott! Ulrika

   Radera
 4. Det ser ud som du er sprunget ud sammen med din have i år:)
  Jeg synes du har fanget nogle dejlige stemninger på alle dine billeder, og haven er meget smuk. Dejligt med sten og klipper og mange niveauer i haven, det giver rigtig mange muligheder for forskellige planter, og gode lækroge at sidde i. Glæder mig til at se mere i sommerens løb!

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulla,

   Tack. Alltid svårt att fånga en känsla, man får ju bara med en liten del av helheten. Men just nu finns det gott om platser i trädgården som får en att må gott och nästan varje dag hittar man en ny favorit. Ja, jag ser också fram emot tiden som kommer.

   Ha det fint! Ulrika

   Radera
 5. Det är så grönt och fräscht, väldigt naturligt. Och nu händer det väldigt mycket, väldigt snabbt jag vill nästan försöka hålla i den fräscha grönskan så där så den stannar lite extra.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu är det svårt att hänga med! Och man vill helst vara i trädgården från tidig morgon till sen kväll. Utom idag då, när regnet vräker ner...

   Kram Ulrika

   Radera

Vad står på önskelistan?

December verkar få en kall start, prognosen säger snö kommande helg. Det var länge sedan kylan och snön kom så tidigt och stannade mer än nå...